Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: rodičovstvo, vojna v Afganistane i politická dráma

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň vedú dve témy – rodičovstvo a boj vo všetkých podobách. Zvádzať boje sa budú v Afganistane, na politickom poli i v uliciach miest. Aj rodičia a deti budú viesť vlastné bitky, či už o rodinu, samostatnosť alebo o svoju predstavu života.

Seriálové a filmové tipy: rodičovstvo, vojna v Afganistane i politická dráma

Netflix

základňa – 1. jún 

Americká bojová základňa Keating bola pre jej umiestnenie považovaná za smrteľnú pascu. V údolí obklopenom pohorím Hindúkuš v severnom Afganistane čelila pravidelným útokom Talibanu. Jeden z nich sa zapísal do dejín ako jeden z najkrvavejších bojov operácie Trvalá sloboda. Päťdesiattri amerických vojakov sa spolu s ich dvomi lotyšskými vojenskými poradcami postavilo proti trom stovkám nepriateľov. Podarilo sa im ubrániť základňu a nezomrieť v boji?

Americký vojnový film režiséra Roda Lurieho je nakrútený podľa knižnej predlohy Jakea Tappera. Základňa: Nevypovedaný príbeh americkej statočnosti sa venuje bitke o Kamdesh vo vojne v Afganistane. V snímke si ústredné postavy zahrali Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, Jack Kesy, Cory Hardrict a Milo Gibson. Vo filme účinkovali i traja vojaci, ktorí slúžili na skutočnej základni - Ty Carter, Henry Hughes a Daniel Rodriguez. 

vláda: Moc a sláva, 4. séria – 2. jún

Predvolebná kampaň dvoch favoritov nedopadla dobre. Premiérkou sa nečakane stane Birgitte Nyborgová. Po počiatočnom nadšení si začína čoraz viac uvedomovať, že jej úloha nie je vôbec jednoduchá. Zároveň jej práca ovplyvňuje osobný život. Kasper Juul, ktorý má na starosti jej kontakt s médiami, má veľmi blízky vzťah s novinárkou Katrine Fønsmarkovou.

Ani táto dvojica nedokáže oddeliť prácu od súkromia. Na všetkých sa hrnú udalosti, ktoré buď ustoja alebo ich zrazia na kolená. Boj o moc a jej udržanie je závislosť, ktorá ľudí ovplyvňuje a mení. Po rokoch bude už skúsená politička čeliť medzinárodným výzvam. 

Dánsky politicko-dramatický seriál režírovali Søren Kragh-Jacobsen a Rumle Hammerich. Prvé tri série boli vysielané na dánskej verejnoprávnej televízii DR1. Fanúšikovia sa po deviatich rokoch dočkali novej série.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite