Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bubeník Alan White: Z YES na NO

.marian Jaslovský .kultúra

Vo štvrtok bol celý svet šokovaný z predčasného odchodu Andyho Fletchera, ale mnohí fanúšikovia kvalitnej hudby ostali zarmútení aj z odchodu bubeníka Alana Whitea, ktorý hral s Johnom Lennonom a viac ako štyri desaťročia tvoril rytmickú sekciu v Yes s Chrisom Squireom. Odišiel 26. mája 2022 vo veku 72 rokov.

Bubeník Alan White: Z YES na NO SITA/Photo by Michael Zorn/Invision/AP, File

lennon

V roku 1969 mu zavolal človek, ktorý sa predstavil ako John Lennon. „Mal som vlastnú kapelu, všetci sme bývali v jednom dome v Londýne ako veľa kapiel v tom čase. Práve som čosi varil v kuchyni a zazvonil telefón. Bol to John, ale myslel som si, že sa so mnou pokúša žartovať kamarát, tak som položil telefón. Nakoniec mi zavolal ešte raz a povedal mi, že má koncert v Toronte a či môžem hrať na bicích a či mi môže na druhý deň ráno poslať auto,“ spomína v rozhovore pre Rolling Stone.

„Povedal som: ,Samozrejme.‘ A bolo. Auto prišlo. Išiel som na letisko. Tam som prvýkrát stretol Johna vo VIP salóniku na Heathrow. Boli tam John a Yoko a Klaus Voormann (basgitarista, pozn. aut.). Mal som 20 rokov a bol som trochu šokovaný tým, kde som sa to ocitol. Zároveň som z nejakého dôvodu pocítil istotu, že to zvládnem. Potom Lennon povedal: ,Ach, zabudol som ti povedať, že na gitare bude hrať Eric Clapton.‘“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite