Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Nový Top Gun aj Film roka

.martin Papšo .kultúra .film

Dlho sme tu mali zákerného vírusa, teraz už len zákerného Rusa. Ale všimli ste si, že za všetkým je vždy ,usa‘? Samozrejme, aj v kine. Machrujú tam so svojimi stíhačkami. A ide im to výborne. Nielen vo vzduchu, ale aj na zemi.

Filmy týždňa: Nový Top Gun aj Film roka PRESSFOTO AEROFILMS Antonio Banderas, Penélope Cruz a Oscar Martínez v španielsko-argentínskej absurdnej komédii z roku 2021 Film roka.

filmová ponuka tohto týždňa skrýva aj ďalšie zaujímavé kúsky. Najprv sa pozrieme, ako si filmári dokážu skvele uťahovať sami zo seba. Až potom si zahráme aktualizovaný letový simulátor s Tomom Cruisom, ktorý je stále top. Záver bude patriť slovenskému počítačovému animáku. 

film týždňa: Film roka

Jeden veľmi bohatý človek bilancuje po oslave osemdesiatky svoj život a má pocit, že by mal po sebe zanechať niečo trvalé. Rozhodne sa preto veľkoryso financovať najlepší možný film. Za drahé peniaze kúpi práva na oceňovanú knihu a najme si slávnu režisérku. Tá do hlavných úloh obsadí dvoch úplne odlišných hercov. Prvý je excentrická hviezda s maniermi, druhý je naozajstný umelec, ktorý pohŕda lacnou zábavou. 

Film roka je španielsko-argentínska absurdná komédia postavená na výborne napísaných postavách a dialógoch. Moderný minimalistický vizuál pekne kontrastuje s maximálnymi ambíciami všetkých zúčastnených natočiť „najlepší“ film. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite