Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Divočina na tri spôsoby

.martin Papšo .kultúra .film

Lenin považoval film za najdôležitejšie umenie. A hoci to môže niekto chápať v zmysle významu či veľkosti, on mal zaiste na mysli dôležitosť v rámci ruskej tradície oblbovania más. My filmoví fanúšikovia však berieme ten prvý výklad.

Filmy týždňa: Divočina na tri spôsoby FILM EUROPE Rasmus Bjerg ako Martin v hlavnej úlohe dánskeho filmu režiséra Thomasa Daneskova Divoch z roku 2021.

aj keď sú filmy často dôležitým nástrojom propagandy rôzneho druhu, v aktuálnych premiérach po nej nebude ani stopy. V troch dnešných filmoch sa dozviete, že to môže byť poriadne divoké, keď sa muži dostanú do krízy identity, keď majú deti prílišný zápal pre vec, alebo keď má niekto oveľa viac talentu v nohách ako v hlave.

film týždňa: Divoch

Martin je muž v strednom veku, ktorý sa rozhodol žiť sám v divočine. Je to únik pred svetom, kde stále od neho niekto niečo očakával. Stretáva Musu, ktorý s taškou plnou peňazí tiež pred niečím uniká. V pätách majú okrem polície a gangstrov aj Martinovu manželku s deťmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite