Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Elon Musk, švédska kriminálna celebrita aj špionáž

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň priniesli streamovacie služby množstvo zaujímavých diel. Inšpirovali sa najmä známymi osobnosťami a skutočnými príbehmi. Nechýba ani komédia zaoberajúca sa konšpiračnými teóriami a návrat na divadelné dosky vo výročnom spracovaní kontroverzného muzikálu.

Seriálové a filmové tipy: Elon Musk, švédska kriminálna celebrita aj špionáž pexels.com

Netflix

pentavirát – 5. máj

Kanadský novinár Ken Scarborough má pred sebou ťažkú úlohu – odhaliť najstaršie a najvplyvnejšie tajné spoločenstvo. Má šancu proti pätici vplyvných ľudí, ktorí skrývajú dlhé roky svoju identitu?

Mike Myers stvárnil v šesťdielnom komediálnom seriáli osem rôznych úloh. Okrem hlavnej postavy k nim patrí konšpiračný teoretik, rokenrolový manažér i bývalý ruský oligarcha. V ďalších úlohách sa ukázali herci ako Ken Jeong a Debi Mazar. Spolu s nimi zavítate do sveta konšpiračných teórií, ktoré sa stali novodobým fenoménom.

clark: Hviezdny zločinec – 5. máj

Miniséria rozpráva viac či menej pravdivý príbeh švédskeho bankového lupiča Clarka Olofssona. V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa počas nevydarenej lúpeže pričinil o vznik pojmu Štokholmský syndróm. Podarilo sa mu získať si sympatie rukojemníkov natoľko, že proti nemu odmietali svedčiť na súde. Aký bol život zločinca, ktorý strávil viac ako polovicu svojho života za väzenskými múrmi? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite