Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Anglický trávnik aj české svahy

.martin Papšo .kultúra .film

Dnešné filmy začneme v Anglicku. Dokonalosť anglických trávnikov je všeobecne známa, ale predchádzali jej stáročia starostlivosti a kultivácie. Preto ťažko čakať, že solídna tráva vyrastie niekde na ruskej stepi pod kopytami hordy.

Filmy týždňa: Anglický trávnik aj české svahy PRESSFOTO CINEMART Harry Hadden-Paton, Laura Carmichael, Tuppence Middleton a Allen Leech vo filme Panstvo Downton: Nová éra z roku 2022.

náš trávnik tiež nie je ideálny, ale aspoň sme sa trochu posunuli od čias, keď jeho zakladateľ zvolával ovečky na Pasienky. Z anglického trávnika sa presunieme na zasnežené svahy českých Krkonôš pred prvou svetovou vojnou. Záver bude patriť odľahčenému animáku.

film týždňa: Panstvo Downton: Nová éra

Osudy šľachtickej rodiny Crawleyovcov a ich služobníctva na panstve Downton prinášal najprv televízny seriál, na ktorý v roku 2019 úspešne nadviazal film. V ňom sa toto sídlo chystala poctiť kráľovská návšteva, čo pre väčšinu zainteresovaných znamenalo najdôležitejší deň ich života. Pokračovanie nadväzuje plynule v momente, kde sa skončil prvý diel. Downton musí odolať invázii amerických filmárov, ktorí by tam radi natočili hviezdne obsadený kus. Občasné pohoršenie sa strieda s jemným pohŕdaním, ale peniaze na novú strechu padnú vhod. V druhej línii príbehu sa časť osadenstva vyberie na juh Francúzska, aby vybavili isté záležitosti súvisiace s  tajomným závetom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite