Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fotoreportáž: Erik Šulc & Space Cats a Tolstoys na Sharpe

.marian Jaslovský .kultúra

Festival Sharpe je veľmi komplexná prehliadka hudobníkov a ich projektov, ktorí sú mladí, neošúchaní, zaujímaví, niektorí ešte úplne neobjavení a popularita a veľké pódiá ich len ich len čakajú.

Fotoreportáž: Erik Šulc & Space Cats a Tolstoys na Sharpe Marian Jaslovský Tolstoys

je atraktívny nielen pre návštevníkov, ale aj pre hudobných profesionálov – promotérov agentov a všetkých, ktorých hudba zaujíma aj inak ako z hľadiska. Je to totiž jediný showcaseový festival na Slovensku, teda konajú sa na ňom aj konferencie o hudobnom biznise.

Tento rok sa Sharpe konal 21. – 23. apríla (v Novej cvernovke) a stihol som z neho len malý fragment - program, sústredený na piatok a sobotu, sa začínal o 18:00 a končil v skorých ranných hodinách, ale aj táto dvojhodinová návšteva mi priniesla dva veľmi pekné hudobné zážitky.

Space Cats je už niekoľko rokov klubová atrakcia. Rytmika tria, ktoré ťaží zlaté nugety zo všetkého možného súčasného, čo sa v súčasnej hudbe mihne, postavené na brutálnom groove, aký má u nás málo konkurencie, sa spojila s jedným z dvoch frontmanov reggae/ska skupiny Medial Banana Erikom Šulcom a zahrala mimoriadne presne prepracovaný set, ktorý nenechal na náhodu ani jednu dobu, na rozdiel od Space Cats, ktorí na pódiu veľa improvizujú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite