Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Seriálové a filmové tipy: Návrat do vesmíru, yakuza, balet aj tajný život pilota

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň nájdete v ponuke drámu z baletného prostredia, detektívku a psychologický horor. Spolu s americkým novinárom sa dostanete do blízkosti yakuzy. Nechýbajú ani dokumenty o spolupráci NASA a SpaceX, ale i o pilotovi, ktorý ako pašerák zarábal milióny. Pre športových fanúšikov je tu biografia skejtbordistu Tonyho Hawka. Stačí si len vybrať.

Seriálové a filmové tipy: Návrat do vesmíru, yakuza, balet aj tajný život pilota

.Netflix

návrat do vesmíru  – 7. apríl

Dokument sleduje misiu spoločnosti SpaceX, ktorej generálnym riaditeľom a inžinierom je Elon Musk. Dvadsať rokov sa snažila opäť poslať astronautov NASA na Medzinárodnú vesmírnu stanicu.  Bola to prvá komerčná raketa, ktorá pristála na stanici. Čo všetko stálo za týmto úspechom, ktorému sa prizeral celý svet? Film režírovali Jimmy Chin a Elizabeth Chai Vasarhelyi.

krehké ako krištáľ – 8. apríl

Hviezda Národného klasického baletu María spáchala samovraždu. Jej miesto v predstavení Giselle zaujme Irene. Postupne zisťuje, akých podrazov a krutostí sú schopné dopustiť sa tanečníčky zo závisti. Irene je osamelá, kým do spoločnosti nenastúpi nová baletka Aurora. 

Dievčatá sa spriatelia a nájdu spôsob, ako sa oslobodiť od očakávaní okolia. Dokážu však uspieť a nestratiť pôdu pod nohami?

Španielsky film mal premiéru na Filmovom festival v Malage v marci tohto roku. Režíroval ho Jota Linares. S Jorgem Naranjom spolupracoval na scenári.  Hlavné postavy stvárnili María Pedraza a Paula Losada. Pedraza je známa najmä zo seriálov Papierový dom a Elita. Spolu s Juanjom Almeidom, ktorého diváci uvidia i v tejto snímke, si zahrala v seriáli Toy Boy.

HBO Max

neviditeľný pilot – 4. apríl 

Väčšina ľudí poznala Garyho Betznera ako charizmatického manžela, otca a pilota. Prečo v roku 1977 skočil z mosta? Záhada jeho smrti sa začala rozpletať až po niekoľkých rokoch. Betzner bol pašerák drog a zbraní, ktorému sa podarilo zarobiť milióny dolárov. Spolupracoval s Medellínskym kartelom, ktorý sa spája so slávnym narkobarónom Pablom Escobarom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite