Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo veku 50 rokov zomrel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins

.sita .kultúra

O úmrtí hudobníka počas juhoamerického turné informovala samotná kapela, no príčinu smrti zatiaľ nezverejnili.

Vo veku 50 rokov zomrel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins

vo veku 50 rokov zomrel bubeník skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins. O úmrtí hudobníka počas juhoamerického turné informovala samotná kapela. Príčinu smrti rodáka z Fort Worth v Texase nezverejnili, no označili ju za „tragickú a predčasnú stratu“.

Foo Fighters mali v piatok vystúpiť na festivale v kolumbijskej Bogote, pričom posledný koncert, na ktorom hral Hawkins, bol v nedeľu na festivale v argentínskom San Isidre.

„Jeho hudobný duch a nákazlivý smiech s nami budú žiť navždy,“ uviedla skupina v správe, ktorú zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter a rozoslala ju aj novinárom.

Hawkins bol podľa agentúry AP po frontmanovi Daveovi Grohlovi zrejme najznámejším členom kapely. V čase, keď sa v roku 1997 pridal k Foo Fighters, bol koncertným bubeníkom Alanis Morrissette.

Oliver Taylor Hawkins sa narodil 17. februára 1972 vo Fort Worth a vyrastal v kalifornskej Laguna Beach. Pôsobil v malej juhokalifornskej kapele Sylvia a neskôr sa stal bubeníkom kanadskej speváčky Sass Jordan. S Grohlom sa stretol v zákulisí koncertu, keď ešte hrával s Morrissette. Grohl mu vtedy ponúkol miesto v kapele, ktoré sa malo čoskoro uvoľniť po odchode ich vtedajšieho bubeníka Williama Goldsmitha, a Hawkins, ako veľký fanúšik Foo Fighters, okamžite súhlasil. Okrem toho pôsobil aj v projekte Taylor Hawkins and the Coattail Riders, ktorý založil v roku 2004.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite