Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: F1, Andy Warhol, Duna i muž bojujúci s vlastnou pamäťou

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň je bohatší na seriály. Vtiahnu vás do sveta športu, umenia a politických intríg. Vracia sa aj obľúbený seriál Posledné kráľovstvo. S matkou troch detí prežijete ťažké i veselé momenty každodenného života. Pri filmoch dominuje sci-fi žáner. Jedným z nich je nová adaptácia Duny. Bližšie sa zoznámite aj so životom herečky Jean Seberg. Ponuke je pestrá. Stačí si len vybrať to pravé pre vás.

Seriálové a filmové tipy: F1, Andy Warhol, Duna i muž bojujúci s vlastnou pamäťou pexels.com

netflix

denník Andyho Warhola – 9. marec

V šesťdielnom seriáli o pop-artovom umelcovi nahliadnete do jeho súkromia prostredníctvom citátov z jeho denníka. Vďaka technológii AI môžete niektoré z myšlienok počuť vysloviť Warholov hlas. Na umelca si zaspomínali aj autority umeleckého sveta a celebrity. Ako vnímal svoj život sám Andy Warhol?

Dokumentárna séria je založená na Warholovom denníku. Jeho knižnú podobu zostavil Pat Hackett. Z dvadsiatich tisíc strán vzniklo dielo s osemsto siedmimi stranami. Tie zachytávajú umelcov život od konca roku 1976 do roku 1987. Posledný zápis vznikol päť dní pred autorovou smrťou.  

posledné kráľovstvo, 5. séria – 9. marec

V poslednej sérii fikcie sa posúvame oproti predchádzajúcej sérii o niekoľko rokov do budúcnosti. Kráľ Edward pokračuje v snahe zjednotiť saské kráľovstvá. Dáni a Sasi spolu nažívajú v mieri. Ten je však ohrozený na oboch stranách. 

Uhtred má za úlohu ochrániť budúceho anglického kráľa Aethelstana, Edwardovho nemanželského syna. Lord Aethelm však chce na tróne vidieť vnuka Aelfwearda, ďalšie Edwardovo dieťa. Podarí sa Uhtredovi ochrániť chlapca? Seriál je založený na románovej sérii Saské kroniky od Bernarda Cornwella. 

projekt Adam – 11. marec

V sci-fi dráme sa ocitneme v roku 2050. Stíhací pilot Adam Reed je počas cestovania v čase nútený núdzovo pristáť v roku 2022.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite