Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Batman bez Jokera, Joker v civile

.martin Papšo .kultúra .film

Pátos, hrdinstvo či vlastenectvo sa vracajú do módy a tentoraz si ich neprivatizujú hulváti a ožrani. Hrdinstvo vo filmoch zastupujú najmä rôzne komiksové postavy a tie mali veľa práce s mimozemšťanmi, takže na Vladimíra Vladimíroviča im nezostal čas.

Filmy týždňa: Batman bez Jokera, Joker v civile PRESSFOTO CONTINENTAL FILM Robert Pattinson ako Batman a Zoë Kravitz ako Catwoman v americkom filme Matta Reevesa Batman z roku 2022.

čím je definovaný správny hrdina vo filme? Tým, že robí samé správne veci a popritom nikdy nezabudne prehodiť nejakú cool hlášku. Žiadna z filmových hlášok sa však nevyrovná tej z Hadieho ostrova – Ruská vojenská loď, do riti choď. Batman v prvom dnešnom filme nehláškuje vôbec, pretože je temný ako nikdy predtým a snaží sa byť čo najmenej čierno-biely. Naopak, čiernobiely je druhý film s bývalým predstaviteľom Jokera, ktorý sa musí postarať o malého synovca. Zvyčajne píšeme o trojici premiér, ale tento týždeň boli len dve. Batman je však taký dlhý film, že ho pokojne môžeme počítať za dva normálne.

film týždňa: Batman

Skorumpované vedenie polície aj štátny zástupca (čiže generálny prokurátor), zloduch s veľkým bruchom prezývaný Tučniak či šéf mafie pán F. To nie je opis nedávneho fungovania spravodlivosti na Slovensku, ale fikcia zo sveta Batmana. Ten sa teraz musí vyrovnať najmä so záhadným Hádankárom, ktorý je zodpovedný za sériu brutálnych vrážd. Aby dostál svojmu menu, nezabúda nechávať Batmanovi na mieste činu vždy nejaký pekný hlavolam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite