Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: návrat spoločnosti do barbarských čias a podvodníčka, ktorá sa dostala do vysokej spoločnosti

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň je tematicky veľmi pestrý. Stretnete sa s dievčaťom, ktoré sa pokúša po rodinnej tragédii začať znovu žiť aj s doktorom, ktorý si skomplikoval život, ako sa len dalo. Fanúšikovia Ferrante sa dočkajú pokračovania príbehu dvoch dlhoročných kamarátok. Stačí si len vybrať, pri čom si po dlhom dni oddýchnete.

Seriálové a filmové tipy: návrat spoločnosti do barbarských čias a podvodníčka, ktorá sa dostala do vysokej spoločnosti Pexels.com

Netflix

neskutočná Anna – 11. február

Za vznikom dramatickej minisérie nie je kniha, ako je to zvykom, ale článok v magazíne New York. Novinárka Jessica Pressler vo svojom texte „Ako Anna Delvey oklamala newyorskú smotánku“ popísala prípad odsúdenej podvodníčky. Ruske Anne Sorokin sa podarilo žiť štyri roky pod priezviskom Delvey v New Yorku. Vydávala sa za nemeckú dedičku, zabávala sa s prominentmi a nechávala za sebou dlhy u známych, v hoteloch aj bankách. V roku 2019 bola odsúdená. Za svoj životný príbeh jej streamovacia služba zaplatila tristodvadsať tisíc dolárov. Delvey ich použila na vyplatenie finančnej náhrady svojim obetiam. 

Anny Delvey zaujala aj producentov populárneho seriálu Elita. Carlos Montero a Darío Madrona sa inšpirovali jej príbehom pri tvorbe postavy Cayetany. Mladá študentka si vytvorila fiktívny život, aby zapadla medzi bohatých spolužiakov po nástupe na súkromnú školu. 

v nedobrom i v zlom – 10.  február

Seriál prenesie diváka do Portugalska. Zoznámi ho s rodinou, ktorá vedie svadobnú agentúru. Jej členovia spolu nielen pracujú, ale aj bývajú. Okrem toho riešia tri generácie rozvetvenej rodiny aj vlastné problémy. 

HBO GO

geniálna priateľka – 3. séria, 7. február

Dramatický seriál nám ukazuje silu skutočného priateľstva. Elena je žena, ktorej zmizla priateľka Lila, a tak začala spisovať príbeh ich šesťdesiatročného kamarátstva. Dievčatá sa spoznali v päťdesiatych rokoch v Neapole. Snažili sa vybudovať si život, po akom túžili a bojovali s predstavou spoločnosti o tom, kým sa majú stať. Prežívali spolu šťastné aj nešťastné obdobia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite