Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Nervák, animák aj woke Popoluška

.martin Papšo .kultúra .film

Posledný týždeň v kinách pribudlo niekoľko nových rozprávok, a tak môžete deti zobrať na nejakú z nich ako odmenu za polročné vysvedčenie. Prípadne aj za trest.

Filmy týždňa: Nervák, animák aj woke Popoluška PRESSFOTO CINEMART Zac Efron vo filme Zlato austrálskeho režiséra Anthonyho Hayesa o dvoch cudzincoch, ktorí v púšti nájdu obrovský kus zlata.

premiéru u nás má aktuálne odložená štvorka Matrixu, ale o tej sme už stratili pár slov nedávno (.týždeň číslo 3/2022). Preto si radšej povieme niečo o chlapíkovi, ktorý v púšti objavil obrovskú hrudu zlata a čaká na Godota. Animované zvieratká už druhýkrát predvedú, že majú zlato v hrdle. A na záver rozlúskne pár orieškov jedna slávna zafúľaná sirôtka.  

film týždňa: Zlato

Dvaja cudzinci idú autom cez púšť a pri nútenej zastávke náhodou objavia obrovský kus zlata, ktorý nedokážu vytiahnuť zo zeme. Jeden z nich preto odíde zohnať malý bager a ten druhý má zatiaľ čakať a strážiť úlovok. Čaká ho niekoľko ťažkých dní v prostredí, kde mu spoločnosť robia len divé psy, škorpióny či supy. 

Z času na čas sa stane, že nejaká filmová hviezda uviazne na nehostinnom mieste odrezaná od civilizácie a odkázaná sama na seba. Pred rokmi napríklad Tom Hanks na pustom ostrove (Stroskotanec), nedávno zase Mads Mikkelsen v arktickej pustatine (Arctic: Ľadové peklo) a pokračovať by sa dalo ešte dlho. Prostredia sa menia, osamotený človek zostáva. Tentoraz dostal príležitosť potiahnuť sám takmer celý film Zach Efron. 

Niekedy to býva príležitosť na psychologickú drámu, inokedy horor.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite