Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Meat Loaf: Veľká jazda pána Fašírku

.rudi Rus .kultúra

Jeden z najúspešnejších spevákov posledného polstoročia zomrel večer 20. januára 2022 v americkom Nashville v kruhu svojich najbližších – manželky a dvoch dcér.

Meat Loaf: Veľká jazda pána Fašírku FOTO MICHAEL OCHS ARCHIVES/GETTY IMAGES Americký hudobník a herec Meat Loaf, pôvodným menom Marvin Lee Aday, v roku 1978.

slovenská kapela Korben Dallas sa v texte svojej najnovšej piesne Pekne zomrieť z pripravovaného tohtoročného albumu Deti rýb zamýšľa, aký dôležitý je spôsob, ktorým opustíme tento svet. Bez pocitov výčitiek, bez bielych plášťov, hrôzy a paniky. Len si tak vydýchnuť. Nech je to rýchle...

Môže byť smrť aj rozpačitá? Ak áno, tak práve hviezdny americký spevák Meat Loaf mal vo veku 74 rokov presne takúto poslednú skúsenosť. Po živote pripomínajúcom divokú jazdu na pestrofarebnej dráhe, po mnohých vzostupoch a pádoch, sláve, zabudnutí a opätovne získanom rešpekte v umeleckých kruhoch i v hustých radoch fanúšikov po celom svete si ho budú viacerí pamätať ako tvrdohlavého odporcu očkovania proti ochoreniu covid-19. Jedno z jeho posledných vyhlásení bolo, že keď zomrie, tak zomrie, ale nenechá sa nikým kontrolovať. Žiaľ, s najväčšou pravdepodobnosťou zomrel práve po vážnych komplikáciách spôsobených covidom. To však nie je ani náhodou jeho hlavný odkaz.

navždy muzikálový spevák

Jeden z komerčne najúspešnejších spevákov všetkých čias sa narodil ako Marvin Lee Aday 27. septembra 1947. V roku 1984 si svoje krstné meno zmenil na Michael. Prezývku Fašírka dostal od trénera amerického futbalu pre svoju nadváhu. Očividne si z toho nerobil ťažkú hlavu, názov Meat Loaf Soul dal totiž aj svojej prvej kapele, s ktorou sa mu podarilo získať hneď niekoľko nahrávacích zmlúv a tiež príležitostí na koncertné vystúpenia už v roku 1968.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite