Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Princezná Diana aj Milan Kundera

.martin Papšo .kultúra .film

Covid trochu poľavil, a tak sa nám znovu otvorili brány kín. Azda nám ich vzápätí nepribuchne nejaké ďalšie mrzké písmeno gréckej abecedy. Cez pauzu sa nazbieralo niekoľko nových filmov. Poďme sa pozrieť, či sa oplatí kvôli nim začipovať.

Filmy týždňa: Princezná Diana aj Milan Kundera PRESSFOTO FORUM FILM Kristen Stewart ako princezná Diana vo filme Spencer z roku 2021, ktorý režíroval Pablo Larraín.

kiná aktuálne plní najmä nový diel Spidermana, ale o tom sme už písali na webe koncom minulého roka. Rovnako aj o Spielbergovom West Side Story. Oba sú to výborné kúsky, obzvlášť pre svoje cieľovky. Teraz si však povieme niečo o aktuálnych novinkách. Začneme portrétom populárnej princeznej, ktorá už nemiluje svojho princa. Svetoznámy český spisovateľ prehovorí prostredníctvom svojho diela. A na záver trochu odľahčenia v podobe bláznivej francúzskej komédie.

film týždňa: Spencer

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno nie je to, čo bývalo. Všeličo sa klebetí o ich vzťahu aj o duševnom stave princeznej. V tejto atmosfére sa schádza kráľovská rodina osláviť Vianoce vo vidieckom sídle Sandringham. Počas troch sviatočných dní sme svedkami fabulácie toho, čo sa za starými múrmi sídla mohlo odohrať.

Spencer (priezvisko Diany) má ďaleko od konvenčného gýčovitého portrétu populárnej princeznej. Je to pokus o psychologickú sondu do duše mladej ženy, ktorá túži po slobode a nedokáže ďalej znášať nutnosť podrobovať sa starobylým tradíciám. Každý detail jej existencie je starostlivo naplánovaný a ona musí plniť úlohu „obrázku na bankovke“. Jediný závan prirodzenosti a ľudskosti nachádza v obľúbenej komornej a svojich dvoch synoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite