Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Dokonalý Robo(t) aj nový Marvel

.martin Papšo .kultúra .film

Odložte slaninku aj tlačenku, nakúpte popcorn a choďte do kina. Tentoraz sa miestami naozaj oplatí, len treba vedieť na čo. Tu sa to dozviete bez toho, že by ste nás museli odpočúvať.

Filmy týždňa: Dokonalý Robo(t) aj nový Marvel PRESSFOTO FILM EUROPE Maren Eggert a Dan Stevens vo filme Miluj svojho robota, nemeckej režisérky Marie Schrader.

aktuálne filmové novinky predstavia, ako bude možno vyzerať partnerský život v blízkej budúcnosti. Spoznáme superhrdinov, ktorí boli doteraz v úzadí a napriek všetkému, čo sa dialo, sa rozhodli zasiahnuť až teraz (a nehovoríme o inšpekcii). Budeme svedkami toho, čo všetko sa môže prihodiť na nezvládnutej párovej terapii. Nezostane tak už priestor na švédsku duchárinu Niekto je na druhej strane, prípadne na českú komédiu Shoky a Morthy: Posledná veľká akcia.

film týždňa: Miluj svojho robota

Alma je vedecká pracovníčka, ktorá sa zúčastňuje na experimente (mimo svojho zamerania a dosť neochotne) – 3 týždne bude žiť s robotom vyzerajúcim na nerozoznanie od živého človeka. Volá sa Tom a jeho umelá inteligencia je naprogramovaná tak, aby dokonale napĺňal všetky potreby a želania svojej partnerky. Dokáže sa pritom neustále učiť a zlepšovať. Aj na Slovensku máme jeden prototyp. Je výrazne vylepšený, lebo dokáže reagovať na preferencie nie jedného človeka, ale rovno veľkej skupiny nenáročných ľudí a okamžite sa dokáže prispôsobiť ich predstavám: Miluj svojho Roberta. 

Vráťme sa radšej k nemeckej verzii. Je to film divácky veľmi vďačný a prístupný. Štruktúrou je to vlastne romantická komédia. A to nesmierne vtipná, ale zároveň bystrá a inteligentná. Nenechajte sa zmiasť, ak bude niekto mudrovať, že je tam nejaké to klišé. Všetko tam má svoje miesto a dôvod. Ak by sme zostali len pri tom humore, prebohato by to stačilo na návštevu kina. Pobavíte sa dokonale. Lenže tam sa to zďaleka nekončí. Ideme aj pekne do hĺbky, ale elegantne, nestráca sa ľahkosť ani vtip. Jeden z vrcholov príde, keď zúfalá Alma neverí, že Tom dokáže pochopiť jej trápenia. Nielen jeho brilantnú odpoveď si určite choďte pozrieť. Dan Stevens je na úlohu Toma dokonale naprogramovaný. Výborná je aj Maren Eggert, ktorá má ťažšiu a menej vďačnú úlohu Almy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite