Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Almodóvar, Werich aj horor z hôr

.martin Papšo .kultúra .film

Obrazovo-zvukové záznamy, ktoré sú dostupné v kine, zďaleka nedosajú atraktivitu tých uniknutých od vyšetrovateľov. Napriek tomu sa do toho kina hádam oplatí ísť. Zvlášť potom, keď si tu prečítate, čo je tam nové.

Filmy týždňa: Almodóvar, Werich aj horor z hôr PRESSFOTO MAGIC BOX Milena Smit a Pe- nélope Cruz vo filme Paralelné matky španielskeho režiséra Pedra Almodóvara.

na úvod skvelá správa týkajúca sa predošlého týždňa: oficiálne bolo potvrdené pokračovanie Duny. Ak ste ju už videli (opakovane), potom sa môžeme venovať novinkám tohto týždňa. Patrí medzi ne španielska dráma o dvoch čerstvých mamičkách, ktoré si materstvo rozhodne neužijú v pokoji. Výročie založenia spoločného štátu si môžeme pripomenúť dokumentom o bardovi „chytrého“ českého humoru. A čo už by to bol za Halloween bez poriadneho hororu? Ale noviniek bolo opäť veľa, a tak sa sem nezmestia napríklad animovaná Rodina Adamsovcov 2 ani maďarská dráma Toxikoma. Azda nebudú nikomu chýbať.

film týždňa: Paralelné matky

Janis a Ana, obe slobodné, sa v rovnaký čas stretnú v pôrodnici. Jedna dospievajúca, druhá už zrelá žena, napriek tomu si rýchlo vytvoria vzťah. Ten sa neskôr poriadne zamotá a skomplikuje takým spôsobom, že viac neradno prezrádzať.

Pedro Almodóvar točí filmy dostatočne atraktívne pre kritikov a zároveň nestratia nič z kúzla pre divákov. Celú kariéru sa programovo venuje silným ženským postavám. Činil tak dávno predtým, ako sa to stalo módnym a niekedy nasilu pretláčaným trendom. Aj tentoraz ponúka emočne plnotučnú drámu, ktorú dopĺňajú typické sýte krikľavé farby na plátne. Dej má niekoľko zvratov a o silné momenty nie je núdza. Príbeh je rozprávaný s majstrovskou originalitou a ľahkosťou. A rovnako bravúrne je aj zahraný. Už len vďaka jeho obľúbenej Penélope Cruz v hlavnej úlohe sa to oplatí pozrieť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite