Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chudoba, špina a ťažká práca. Cesta matky samoživiteľky za lepším životom v novom seriálovom hite

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Mladá matka utečie s dcérou uprostred noci od opitého priateľa. Netuší, čo všetko ju čaká. Uvedomenie si, že bola psychicky týraná a jej život sa točil v kruhu boja o dcéru, pobyte v krízovom centre a ťažkej práce upratovačky. Na pozadí celého príbehu sa črtá zápas s chudobou a samej so sebou.

Chudoba, špina a ťažká práca. Cesta matky samoživiteľky za lepším životom v novom seriálovom hite Zdroj: Netflix.fandom/Jaelltijdje

streamovacia služba Netflix trafila desaťdielnou minisériou Maid (Slúžka) klinec po hlavičke. Slúžka sa v rebríčku sledovanosti na Slovensku umiestnila na treťom mieste, hneď za juhokórejským Squid game (Hra na oliheň) a čerstvo vydanou treťou sériou seriálu You (Ty). 

V Slúžke si zahralo hneď niekoľko známych hercov. Patrí medzi nich predstaviteľka hlavnej postavy Margaret Qualley, ktorá si zahrala v poslednom Tarantinovom filme Vtedy v Hollywoode. Rolu jej seriálovej matky stvárnila jej biologická matka a známa americká herečka Andie MacDowell. Úlohu Alexinho otca získal Billy Burke. Problémového Seana so zahral Nick Robinson, ktorého ste mohli vidieť v Jurskom svete, Piatej vlne a trileri Zvláštne, ale pravdivé.

Desaťdielny seriál inšpirovala kniha Stephanie Landovej Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive. Biografické dielo sa dostalo na zoznam bestsellerov uverejnených v novinách The New York Times.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite