Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rewind: Rolling Stones, Metallica a Arlo Parks

.peter Bálik .rudi Rus .filip Olšovský .kultúra

Rolling Stones vybrali ďalšie skvelé songy zo svojich archívov. Metallica oslavuje 30. výročie prelomového Čierneho albumu. Ako znie debutantka Arlo Parks, čerstvá držiteľka prestížnej ceny Mercury Prize?

Rewind: Rolling Stones, Metallica a Arlo Parks

rolling Stones: Tattoo You (Universal)

Britskí The Rolling Stones mali v roku 1981 vyraziť na svetové turné, ale nemali po ruke žiaden nový album, ktorý by mohli promovať, a tak Jagger a spol. prišli so zaujímavým nápadom. Svojho zvukového technika Chrisa Kimseyho poprosili, aby sa pozrel do ich archívov a vybral nevydané pesničky zo sessions k ich predošlých albumov. Po troch mesiacoch hľadania prišiel približne s dvadsiatimi pesničkami. Niektoré vznikli ešte v rámci Goats Head Soup (1973), iné pochádzali z albumom Black and Blue (1976) alebo Some Girls (1978). Medzi nimi sa Kimseymu podarilo vyhrať hit Start Me Up, na ktorý kapela úplne zabudla. Tattoo You malo veľký úspech, a pritom sa Rolling Stones na neho nijako nenadreli. Teraz prichádza na rad jeho reedícia aj s bonusovým diskom, ktorý obsahuje ďalšie stratené songy. Drvivú väčšinou z nich fanúšikovia už poznajú z bootlegov ako Living In The Heart Of Love, Fiji Jim, Drift Away či It’s A Lie, no tým, že Jagger s Woodom do základných stôp nedávno dokrútili nové vokály a gitary, dostali staré pecky svieži dych. Zvlášť by som upozornil na pieseň Drift Away, ktorú nahrali ešte v roku 1974 pre album It’s Only Rock’n Roll, ale nakoniec ju z neho vyradili. Teraz po rokoch by sa z nej môže stať nový hit od Rolling Stones!    

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite