Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Posledný Bond Daniela Craiga

.juraj Malíček .kultúra .film

Dvadsiata piata oficiálna bondovka, piata a posledná s Danielom Craigom v hlavnej úlohe, je film, ktorý už bol svojím spôsobom starý v deň svojej premiéry 30. 9. 2021.

Posledný Bond Daniela Craiga PRESSFOTO FORUM FILM Daniel Craig ako James Bond vo filme Nie je čas zomrieť, ktorý mal nakoniec premiéru až v roku 2021. Bondovku režíroval Cary Joji Fukunagua.

úplne pôvodne mal ísť totiž do kín už v októbri 2019, kvôli optimalizácii potenciálnych ziskov sa však premiéra presunula na apríl 2020 a tú už zase zhatal covid a sme tam, kde sme. Pri filme, ktorého jeden zo sekundárnych, menej okatých, ale principiálnych politických motívov už nefunguje. Nie je to však jeho jediný problém, skôr naopak. 

Každý potenciálny divák si mohol urobiť predstavu už skôr, o čom to asi tak bude, ak ho teda Bond zaujíma, a ak nie, tak je to viac-menej jedno. Moderný akčný triler s prvkami drámy, presne v duchu predchádzajúcich Craigových bondoviek, teda svojím spôsobom sofistikovaný kus, ktorý sa bude snažiť o nemožné. Potešiť ortodoxných fanúšikov, ktorí Bondov mýtus držia nažive aj v tých medziobdobiach, keď sa žiadny Bond do kín nechystá a zároveň prilákať do kín aj ďalšie davy, podstatne početnejšie, ktoré sa v konečnom dôsledku starajú o to, že tieto nové bondovky s Craigom sú fakt komerčne megaúspešné.

Pre tých prvých je tu systém viac či menej odčítateľných odkazov a požmurkávaní a pre tých druhých azda akcia, emócie a príbehy a čo ďalej, to vlastne neviem, keďže som fanúšik, a nech sa snažím akokoľvek, nedokážem si predstaviť, ako tie filmy vníma niekto, komu je to viac-menej jedno a chce sa len zabaviť pri dobrom filme. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite