Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Smrtonosná dovolenka aj doják

.martin Papšo .kultúra .film

Hollywood sa minulý týždeň novinkami v kinách nepredviedol práve v najlepšom svetle. Bolo by bývalo snáď až neetické lákať vás do kina. Namiesto zbytočnej kritiky želáme tvorcom pevné zdravie a lepšie nápady. #Dobrebude. Ako je to tento týždeň?

Filmy týždňa: Smrtonosná dovolenka aj doják PRESSFOTO UNIVERSAL PICTURES Záber z filmu Čas, režiséra M. Night Shyamalana.

pútavo postraší nový triler od Shyamalana, sympatický psík nás vraj naučí, ako máme žiť a celú rodinu sa pokúsi pobaviť praveká rodina Krúdovcov. Je tam ešte jeden nový prírastok: G. I. Joe: Snake Eyes. Ale už po zhliadnutí upútavky môžete mať pocit, že ste tomu filmu venovali viac času, než by ste chceli. Ale ktovie, možno to nejaký zblúdilý divák vyskúša a zistí, že to vôbec nie je zlé. Držíme palce.

film týždňa: Čas

Určite ten pocit poznáte – čas na dovolenke letí tak strašne rýchlo. V prípade filmu Čas je to ešte o kúsok rýchlejšie s dôrazom na slovo strašne. Idete si na pláži odfotiť nohy na Instagram a zistíte, že na obrázku je už len kostra. Až by si jeden pomyslel, že to má byť apel na ľudí, aby v súčasnej delta situácii nechodili zbytočne na exotické dovolenky, lebo by si svoj čas mohli výrazne skrátiť.

M. Night Shyamalan je všestranný režisér. Tak ako dokáže natočiť skvelý triler, rovnako dobre sa vie strápniť totálnou blbosťou typu Posledný vládca vetra. Určite však prevažujú tie lepšie prípady. Ak sa vo všeobecnosti nepatrí prezrádzať priveľa z príbehu, v prípade tohto filmára to platí niekoľkonásobne. Jeho obchodnou značkou je koniec s prekvapujúcou pointou, ale bez toho, aby mal divák pocit, že ho niekto celý čas vodil za nos. A tie prekvapenia sa od neho tak trochu očakávajú už od Šiesteho zmyslu, kde to vyšlo znamenite. Je to aj prípad Času? Choďte sa pozrieť a uvidíte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite