Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Nová pixarovka, akčná jazda aj triler

.martin Papšo .kultúra .film

Kým v Číne idú kiná, aspoň podľa tržieb, na plné obrátky a v USA sa veci tiež pomaly vracajú do normálu, u nás sa ešte bežne môže stať, že za cenu normálneho lístka dostanete súkromnú projekciu. Azda sa to čoskoro zmení a určite k tomu prispejú aj novinky z tohto týždňa. Poďme sa na ne pozrieť.

Filmy týždňa: Nová pixarovka, akčná jazda aj triler DISNEY/AP/SITA Ukážka z animovaného filmu Luca spoločnosti Pixar režiséra Enrica Ca- sarosa.

okrem filmov spomínaných v tomto článku sú medzi novinkami aj religiózny horor Prekliata alebo pokračovanie rodinného filmu Králik Peter na úteku. Oba pôsobia dojmom, že v upútavkách na ne je vydestilovaný celý dej aj zážitok z filmu. Akurát to celé stihnete za dve minúty. V kine sa však určite potešia, ak nedáte na prvý dojem a pôjdete sa presvedčiť na vlastné oči. A teraz už o stávkach na istotu.

film týždňa: Luca

Z kín ešte nestihla odísť Duša a už tu máme ďalšiu „pixarovku“Luca. Príbeh o dvoch kamošoch odohrávajúci sa v mori a v slnečnom prímorskom talianskom mestečku, asi niekedy v 50. rokoch. Vidíme tam stopy motívov z predošlých filmov od Pixaru ako Príšerky s.r.o., Coco alebo Hľadá sa Nemo a ten, kto má veľkú predstavivosť, možno tam zazrie aj Daj mi tvoje meno. Krásny retro vizuál a dokonalá animácia, na čo sme pri Pixare zvyknutí. Príbeh je tentoraz možno o niečo menej výrazný, ale to len v porovnaní s tými najlepšími kúskami od tohto štúdia. Humor funguje a postavy si ľahko obľúbite. Poteší aj to, že nie vždy viete odhadnúť, kam sa príbeh pohne. Zároveň z toho netrčí nasilu primontované posolstvo, kde je divákovi jasne povedané, že videl niečo naozaj hlboké a hrejivéDuša je zrejme lepšia, ale deti sa budú baviť skôr na Lucovi. Počkajte si na scénu po záverečných titulkoch. Jasné 4 hviezdičky.

rýchlo a zbesilo 9

Ten názov by pokojne mohol byť politický manifest bývalého premiéra. Toto je však premiéra iná, filmová. Rýchlo a zbesilo začalo pred 20 rokmi ako menší krimifilm z prostredia pretekárskych áut. Hlavný hrdina sa zaoberal aktivitami na hrane zákona, a teraz svojej partii hovorí Rodina (áno, stále je reč o filme). Zdá sa, že zločin a pretekanie majú k sebe blízko. Že to neplatí u nás? Naši najznámejší pretekári: Gašparovič, Malchárek a Konôpka.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite