Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nová rubrika Rewind: Aké hudobné novinky sa oplatí počuť? (+ recenzie)

.peter Bálik .róbert Pospiš .kultúra

Legendárna anglická speváčka Marianna Faithfull si prizvala na pomoc dvorného spolupracovníka Nicka Cavea. The Who a rodina Toma Pettyho sa ponorili do svojich bohatých archívov.

Nová rubrika Rewind: Aké hudobné novinky sa oplatí počuť? (+ recenzie)

Marianne Faithfull / Warren Ellis - She Walks in Beauty

Krásna nahrávka pre veľmi špecifického poslucháča. Ak máte radi Faithfull, Ellisa a poéziu budete nadšení. Marianne recituje Keatsa, Byrona aj Hooda / Warren vytvára hudobné svety. Obaja sa rokmi zblížili natoľko, že dnes o sebe hovoria ako o spriaznených dušiach. A na ich spoločnej pocte anglickej poézii je to cítiť. Slová sa ponárajú do hudby a vytvárajú obrovské hradby krásy. K tej sa oprávnene odvoláva aj samotný názov nahrávky. 

Poslucháč musí načúvať. Pozorne akoby sedel s Marianne a Warrenom v obrovskej miestnosti s horiacim krbom. A ak bude trpezlivý objaví klenot. Je to hudba z iného sveta. Starého a hrdého v tom najlepšom zmysle slova. Nehľadajte pesničky ale krásu. Album na počúvanie. Aj samého seba. Výborná znalosť angličtiny nevyhnutná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite