Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový týždeň v kine

.martin Papšo .kultúra

Tak sme sa konečne dočkali a môžeme sa v kine do sýtosti najesť popcornu. Pre tých čo popritom stíhajú aj pozerať film niekoľko informácii o aktuálnych novinkách.

Nový týždeň v kine Youtube

návštevníkom multiplexov muselo až zabehnúť z ponuky filmov prvý týždeň po otvorení. Vyzeralo to skoro ako v malom artovom kine: Služobníci, Corpus Christi, Chľast, Krajina nomádov, Nádejná mladá žena... Posledné dva menované boli prvý týždeň po otvorení (kino týždeň začína vždy vo štvrtok) uvádzané ako novinky. S Krajinou nomádov tu nemusíme strácať čas, lebo v .týždni už bola na ňu skvele napísaná recenzia. Ak ste ešte nevideli, rýchlo do kina. Ten druhý film mal síce nelogický dej a nezmyselne sa správajúce postavy, ale to mu ľahko odpustíme. Dôležitá je totiž hlavná myšlienka, ktorá nemôže byť pravdivejšia: všetci muži sú prasatá.

film týždňa

A teraz už k aktuálnym novinkám. Filmom týždňa je jednoznačne najnovšia „pixarovka“ - Duša. Uvedené už pred časom na platforme Disney+, ale na Slovensku doteraz (oficiálne) nedostupné. Trpezliví diváci si počkali a môžu si túto animovanú parádu naplno vychutnať v kine. Príbeh o duši džezového hudobníka z New Yorku. Krásne na pohľad, obsahom aj na počúvanie. Ale pozor, je to vhodnejšie skôr pre dospelých a deti tomu nemusia úplne porozumieť. To ale neznamená, že ich máte podceňovať a neskúsiť to s nimi. Kvalitný slovenský dabing, ale dostupná je aj originálna verzia s Jamie Foxxom v hlavnej úlohe. Jasných 5 hviezdičiek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite