Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rubrika Rewind: Paul McCartney, The Black Keys a Paul Weller

.peter Bálik .kultúra

Druhý McCartneyho album, ktorý Paul nahral s manželkou Lindou, má staronový sound a je stále úchvatný. The Black Keys sa vrátili k hudbe svojich bluesových vzorov a Paul Weller nakrúti tučnú popovú dosku.

Rubrika Rewind: Paul McCartney, The Black Keys a Paul Weller

paul and Linda McCartney: Ram (Universal)

Mal to byť album, ktorý vráti Paula McCartneyho po odchode z The Beatles späť do hry, ale dobové kritiky boli k druhej radovke skôr negatívne. Po rokoch Ram velebíme ako jeden z jeho najlepších albumov vôbec. Prečo je to tak? 

V roku 1971 bojoval Paul na viacerých frontoch – s tieňom The Beatles, ale aj výbornými sólovkami od Georga Harrisona a Johna Lennona. No čas dal Paulovi za pravdu. Ram je krásny album. Prítomnosť manželky Lindy mu dáva rodinnú atmosféru, ktorá podčiarkuje pozitívne rozpoloženie, v ktorom sa Paul v tom čase nachádzal. Najznámejšou skladbou je Uncle Albert/Admiral Hasley, no Ram drží pohromade séria vyrovnaných pesničiek s príchuťou vidieka, ktorá vyplýva z toho, že väčšinu z nich napísal na svojej farme v Škótsku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite