Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Barcelone zorganizovali koncert pre 4500 ľudí, kde skúmali šírenie covidu. Ako experiment dopadol?

.sita .kultúra

Zdravotnícke úrady v Barcelone dali zvláštne povolenie na účasť maximálne 5 000 ľudí na koncerte španielskej rockovej kapely Love of Lesbian.

V Barcelone zorganizovali koncert pre 4500 ľudí, kde skúmali šírenie covidu. Ako experiment dopadol? AP Photo/Emilio Morenatt

stredne veľké kultúrne podujatia by sa mohli konať bez sociálnych odstupov účastníkov, no s ďalšími preventívnymi opatreniami. Naznačujú to výsledky po pilotnom koncerte, ktorý sa uskutočnil v marci v Barcelone s 4 500 účastníkmi v rúškach a podľa organizátorov nebol dôvodom žiadnych väčších prepuknutí ochorenia COVID-19.

Zdravotnícky tím z miestnej nemocnice, ktorý dohliadal na zdravotné protokoly koncertu, uviedol, že analýza dát odhalila šesť pozitívnych účastníkov v období dvoch týždňov po podujatí. Nikto z nakazených si nevyžadoval hospitalizáciu a v prípade štyroch predpokladajú, že pôvod ich nákazy ani nebol z koncertu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite