Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohoda nebude, v celej šírke ju uvidíme až o rok

.peter Bálik .kultúra

Pandemická situácia neumožní, aby festival Pohoda otvoril brány pre 30-tisíc návštevníkov. „Rozhodli sme sa na základe konzultácií s expertkami a expertmi. Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravy na sériu malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť toto leto s názvom Pohoda on the Ground,“ vraví Michal Kaščák.

Pohoda nebude, v celej šírke ju uvidíme až o rok

ešte na začiatku tohto roka boli ľudia z okolia trenčianskej akcie pomerne optimistickí. Opierali sa o pozitívnu náladu, ktorá vládla v európskej festivalovej komunite, ktorá pracovala s víziou koncertného leta. Aj Pohoda rátala s tým, že festival pripraví pre 30-tisíc návštevníkov takým spôsobom, aby sa dodržali všetky hygienické opatrenia. 

Preto aj vznikol poradný tím zostavený z expertov na pandémiu, s ktorým preberali rôzne možnosti, za akých by sa mohla akcia uskutočniť. V rámci diskusie sa hovorilo aj o nosení rúšok a testovacích miestach pred areálom. Festivaly zároveň verili, že do začiatku leta bude zaočkovaná kritická väčšina Európanov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite