Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nová rubrika Rewind: Pirátske 3CD postavilo do pozoru celú komunitu Stones (+ recenzie)

.peter Bálik .kultúra

Rolling Stones niekto vykradol archívy. Skupina Fleet Foxes na novom albume vzdáva hold svojim hrdinom. A na záver spomíname na Chrisa Cornella z Soundgarden.

Nová rubrika Rewind: Pirátske 3CD postavilo do pozoru celú komunitu Stones (+ recenzie)

rolling Stones: Fully Finished Studio Outtakes 

Keith Richards vo februári sľuboval fanúšikom Rolling Stones novú hudbu, ale nečakal, že život ho zoberie za slovo. Na jednej japonskej stránke sa nedávno objavilo pozoruhodné pirátske 3CD, ktoré postavilo do pozoru celú komunitu Stones. Tento nosič obsahuje 50 nevydaných pesničiek zo šuplíkov kapely, väčšina z nich pochádza zo 70. a 80. rokov a na rozdiel od mnohých bootlegov pochybných kvalít takmer všetky majú výborný sound, čo len svedčí o tom, že museli prejsť poriadnou revíziou. 

Niektorí priaznivci už tento výber označili za svätý grál. Mnohé z týchto nevydaných pesničiek boli úplne neznáme aj pre tých najväčších fanatikov. Nie je známe, ako sa tieto trezorové veci dostali von. Existuje viacero teórií. Tou najpravdepodobnejšou je, že nejaký hacker sa vbúral do trezorov skupiny, ale hovorí sa aj o tom, že sa ich vypustila von kapela. To sa však zdá ako málo pravdepodobné. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite