Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veterán rockovej hudby Alice Cooper. Drž hubu a hobľuj

.rudi Rus .kultúra .profil

Vincent Damon Furnier, ktorého celý svet pozná pod umeleckým menom Alice Cooper, oslávil vo februári 73 rokov. To je pre všetkých zaslúžilých rockerov vek, v ktorom každý nový štúdiový album môže byť ten posledný. Možno preto sa Alice na svojej novinke Detroit Stories vracia tam, kde sa to všetko začalo.

Veterán rockovej hudby Alice Cooper. Drž hubu a hobľuj DAVE M. BENETT/WIREIMAGE/GETTY IMAGES

alice Cooper sa nechce nudiť a v dnešných ťažkých časoch bez koncertov, ktoré boli pre hudobníkov súčasnosti prakticky jediným výrazným zdrojom príjmov, trávi čas napríklad aj tým, že za peniaze nahráva pozdravy pre svojich fanúšikov z celého sveta. Práve tak sme sa mohli pred dvoma týždňami v súkromnom videu pre slovenského gitaristu Daniela Hoťku dozvedieť, že Alice je už zaočkovaný proti covidu, je v dobrej forme a skoré uzdravenie praje aj svojmu priaznivcovi zo stredu Európy.

Veterán rockovej hudby má aj ďalší dôvod na dobrú náladu – vyšiel mu nový album, ktorý sa okamžite zaradil medzi najpredávanejšie po celom svete. Debutoval na prvom mieste v rebríčku Billboard’s Top Album Sales, čo sa nepodarilo žiadnej jeho nahrávke za celých 29 rokov existencie tejto štatistiky predaja. A napríklad v kľúčovo dôležitej Veľkej Británii ho v tvrdom gitarovom žánri predbehli iba miláčikovia domácich fanúšikov Architects, ktorých novinka For Those Who Wish To Exist je na ostrovoch na samom vrchole najpredávanejších hudobných diel súčasnosti. V Nemecku si však Alice Cooper prvé miesto nenechal nikým ukradnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite