Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová rubrika Rewind: Tri albumy, ktoré sa oplatí počuť (+ recenzie)

.peter Bálik .kultúra

V rubrike Rewind pokračujeme s tromi hudobnými novinkami.

Nová rubrika Rewind: Tri albumy, ktoré sa oplatí počuť (+ recenzie)

ryan Adams: Wednesdays (Sony Music) 

Americký pesničkár Ryan Adams v súčasnosti prežíva veľmi ťažké časy. Bol jedným z hudobníkov, na ktorých padla železná bota v rámci americkej cancel culture a v podstate ho vygumovala z verejného života. Či právom, to je otázka. K svojim priateľkám sa choval manipulatívne a nie vždy dospelým spôsobom, čo sa však nedá porovnať so správaním rapových hviezd alebo nebodaj k Michaelavi Jacksonovi, na ktorých verejný lynč nedosiahol. 

Ryan sa medzičasom verejne ospravedlnil a jeho nový album, ktorý tento týždeň vychádza na LP a CD, je akými pokusom o návrat. Veľké americké médiá o ňom nepíšu, veď je „zrušený“, ale dobrá hudba si svoju cestu nájde cez hociktorú cenzúru. Wednesdays je jemný folkový album, cez ktorý tento spevák a zároveň možno najlepší pesničkár svojej generácie hľadá v sebe mier a vypúšťa čarovné slovíčko - prepáč. Uvidíme, či jeho volanie o pochopenie nakoniec nájde cestu u nahnevaného anonymného davu na sociálnych sieťach. Veď, život je v prvom rade aj o odpúšťaní. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite