Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Udeľovanie cien Grammy ovládli ženy, za nahrávku roka ocenili Billie Eilish

.sita .kultúra

Zlatý gramofónik za album roka získala Taylor Swift, za nahrávku roka ocenili Billie Eilish, pieseň roka nahrala H.E.R a nováčikom roka sa stala Megan Thee Stallion.

Udeľovanie cien Grammy ovládli ženy, za nahrávku roka ocenili Billie Eilish SITA/Jordan Strauss/Invision/AP

štyri hlavné ceny nočného udeľovania cien Grammy získali ženy. Galavečer zároveň priniesol rekordy pre Beyoncé, ktorá si na konto pripísala už 28. zlatý gramofónik, a Taylor Swift, ktorá ako prvá interpretka získala tretí raz Grammy za najlepší album. Trofej za pieseň roka putovala H.E.R. a Billie Eilish ocenili druhý rok po sebe v kategórii Nahrávka roka. Za najlepšieho nováčika vyhlásili Megan Thee Stallion.

Ako vysvetľuje agentúra AP, i keď ženy už v minulosti získali štyri hlavné ceny, vrátane vlaňajšieho triumfu Eilish vo všetkých štyroch spomenutých kategóriách, je to prvý raz, čo si trofeje rozdelili štyri rôzne a sólové umelkyne.

Swift triumfovala s albumom Folklore, ktorý vydala ako prekvapenie vlani v júli. Predtým ju americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied ocenila za nahrávky Fearless (2008) a 1989 (2014).

Beyoncé, ktorá s deviatimi nomináciami vládla zoznamu kandidátov v 63. ročníku hudobných cien Grammy, začala večer s 24 víťazstvami na konte a postupne jej pribudli ďalšie štyri, vrátane cien za najlepší r'n'b výkon za Black Parade, najlepšie hudobné video za Brown Skin Girl a tiež za najlepší rapový výkon a najlepšiu rapovú skladbu za Savage, na ktorej spolupracovala s Megan Thee Stallion.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite