Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nick Cave má nový album. Carnage je na streamoch

.peter Bálik .kultúra

Spevák Nick Cave najprv len mimochodom napísal jednému fanúšikovi na blogu Red Right Hand, že nahral nový album s tým, že sa volá Carnage. A zrazu po dvoch-troch týždňoch čakania a špekulovania je táto nahrávka vonku. Vo štvrtok sa bez ohlásenia objavila na streamovacích serveroch.

Nick Cave má nový album. Carnage je na streamoch SITA/Olafur Steinar Gestsson/Ritzau via AP

pod osempesničkovou kolekciou je podpísaná dvojica Nick Cave a Warren Ellis. Jeho dlhoročná sprievodná skupina The Bad Seeds na Carnage absentuje, z čoho možno vyvodzovať, že nahrávka vznikla v domácej karanténe a podieľali sa na nej len Cave s Ellisom. Nový album nadväzuje na predchádzajúci Ghosteen, ktorý Cave vydal v roku 2019 a patril medzi najlepšie veci v jeho dlhej a pozoruhodnej hudobnej kariére.  

Kým na predošlom dvojalbume sa vyrovnával so smrťou svojho syna, februárová novinka pojednáva skôr o súčasných pandemických časoch. Spevák ho opísal ako brutálnu, ale nádhernú platňu v sieti komunálnej katastrofy. Podľa Ellisa základ celého albumu vznikol za dva a pol dňa. „Vytvorenie Carnage bol zrýchľujúci proces intenzívnej kreativity,“ dodal hudobník, ktorý so spevákom spolupracuje od projektu Grinderman. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite