Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tom Hanks, Heavy metal a Rachmaninov. Filmové tipy, ktoré sa oplatí vidieť

.ján Pagáč .kultúra

Tretia vlna pandémie neustupuje, otvorenie kín je v nedohľadne, a kto si chce pozrieť dobrý film či seriál, ponára sa do vôd Video-on-demand platforiem, teda platených streamovacích služieb ponúkajúcich kontinuálny prenos mediálneho obsahu. Netflix, HBO Go či Amazon Prime sa rýchlo stali súčasťou našej slovnej zásoby a ich ponuka neraz podnecuje ohnivé debaty o tom, čo sa oplatí vidieť a čo nie.

Tom Hanks, Heavy metal a Rachmaninov. Filmové tipy, ktoré sa oplatí vidieť YT/Russian Film Week (London) and the Golden Unicorn Awards

hollywoodsky blockbuster, európska artová produkcia, niekoľkohodinové príbehy prepletené hudobno-tanečnými vystúpeniami a všeličo iné. Proti gustu žiaden dišputát, každý si nájde to svoje. V tejto záplave obsahu je neraz ťažké zorientovať sa, proces výberu však ľahko pohltí aj čas celovečerného filmu. Aké filmy by teda nemali uniknúť vašej pozornosti?

netflix

Od 8. februára je v ponuke Netflixu nová „greengrassovka“ (alebo „hanksovka“?) 

News of the World (2020): 

Režisér Paul Greengrass spojil opäť sily s Tomom Hanksom a po tom, čo nám v Kapitánovi Phillipsovi (2013) predstavili neľahkú situáciu v post-globalizovanej Afrike, zamierili ich najnovším projektom do povojnových čias amerického divokého západu. Hanks v úlohe veterána občianskej vojny – kapitána Jeffersona Kyle Kidda -  nevykračuje zo svojho tieňa výsostne kladných postáv, ktorými sa za štyridsaťročnú kariéru preslávil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite