Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európske festivaly spoločne načrtli podobu festivalového leta 2021

.redakcia .kultúra

Zástupcovia Yourope dnes spoločne posielajú svojim lokálnym autoritám i mediálnym partnerom tlačovú správu o vyhliadkach festivalového leta 2021.

Európske festivaly spoločne načrtli podobu festivalového leta 2021

organizátori Pohody, ale aj iných podujatí, od marca 2020 diskutujú s odborníkmi o uskutočniteľnosti open-air podujatí v čase pandémie. Kým na jar minulého roka pomohli organizátorom profesorky Krištúfková a Štefkovičová prijať rozhodnutie o presunutí festivalu, od začiatku tohto roka práve odborníci naznačujú, že situácia môže byť začiatkom leta 2021 zlučiteľná s organizáciou festivalu – samozrejme za dodržania mnohých produkčných, bezpečnostných, komunikačných a hygienických opatrení zameraných na minimalizáciu rizika šírenia vírusu. 

Zástupcovia Pohody intenzívne komunikujú napríklad s Richardom Kollárom a Alexandrou Bražinovou z iniciatívy Veda pomáha – Covid-19, pričom zo spoločnej porady už vzišli viaceré podnetné nápady. Organizátori kultúrnych podujatí zároveň nečakajú nečinne na zlepšenie situácie. Už v januári ponúkli štátnym orgánom a samosprávam pomoc, s cieľom čo najviac urýchliť proces vakcinácie prostredníctvom iniciatívy Želáme Slovensku na zdravie.

Zaočkovanie najohrozenejšej časti obyvateľstva a ľudí z kritickej infraštruktúry, čoraz presnejšie a rýchlejšie možnosti testovania či prirodzený pokles respiračných ochorení v letných mesiacoch dávajú fanúšikom kultúry nádej.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite