Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zaskočiť večnosťou s Danielom Pastirčákom. V každom riadku nájdete pravdu, ktorá sa opiera o lásku

.linda Chopin .kultúra ..daniel pastirčák

Koncom decembra vyšla v našom vydavateľstve kniha, ktorá zatiahla na hlbinu. Náš kolega Michal Oláh vytvoril knihu rozhovorov s básnikom, publicistom, spisovateľom a kazateľom Danielom Pastirčákom. Je to počin, v ktorom sa pravda, viera a láska obnažujú donaha. Silu publikácie dotvárajú fotografie nášho Borisa Németha.

Zaskočiť večnosťou s Danielom Pastirčákom. V každom riadku nájdete pravdu, ktorá sa opiera o lásku Boris Németh Daniel Pastirčák na fotografii Borisa Németha z prednej strany obálky knihy rozhovorov s Michalom Oláhom.

čo mám o knihe napísať? Že ma roztrhala? Že bezcitne poukázala na to, že aha – tu je presne to, čo si robila a robíš aj ty, ale môžeš to zmeniť? Že je plná múdrosti a lásky, ktorú keby si osvojilo aspoň päťdesiat percent žijúcich ľudí, tak by bol svet krajší a lepší o rovných sto percent? Keď ma Michal Oláh oslovil, aby som napísala o knihe Zaskočený večnosťou, zaskočilo ma to. Hlavný dôvod bol ten, že nepoznám Daniela Pastirčáka, o ktorom kniha je. 

Vzápätí, ako som našla jeho životopis, ma pochytila panika z toho, že spisovateľka erotických románov má písať recenziu na knihu, ktorá je spoveďou kazateľa Cirkvi bratskej a v hlave som mala ďalších sto otázok o tom, čo má spoločné život, ľudia, duša, láska a pravda, erotika, viera a cirkev. 

Odpoveď som našla v knihe a ak by som mala mať iba jedno želanie, ktoré by sa mi v roku 2021 mohlo splniť, tak by znelo takto: Prajem si, aby túto knihu prečítali všetci. Ľudia, ktorí pracujú pri pokladniach v nákupných centrách, ale aj tí, ktorí sú doma a čakajú na lepšie a iné príležitosti, alebo sa im jednoducho nechce. Prajem si, aby si ju prečítali kresťania aj ateisti, novinári, umelci, politici. Všetci každodenní, ale najviac mocní a mocichtiví... 

V tejto knihe nájde každý všetko, ale najviac to, čo je v živote naozaj dôležité. V každom riadku nájdete pravdu, ktorá sa opiera o to najpodstatnejšie. O lásku. Je obrazom a zrkadlom celého sveta a ľudí, ktorí na Zemi žijú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite