Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Antistresové blues Boboša a jeho kamarátov

.peter Bálik .kultúra .hudba

Skupina Sitra Achra je síce bez bluesových pondelkov, ale pripomenula sa skvelým akustickým albumom SITRacoustic, na ktorom nahrala takmer všetky skladby na prvý šup.

Antistresové blues Boboša a jeho kamarátov DR. HORÁK Skupina Sitra Achra vydala minulý rok v decembri akustický album Sitracoustic. Lídrom skupiny je spevák a hráč na ústnu harmoniku Erich „Boboš“ Procházka.

pre hudobníka nie je väčší trest než to, že nemôže hrať. Korona dopadla na všetkých muzikantov úplne rovnako, ale najviac ublížila profesionálom, pre ktorých je hudba zdrojom obživy a  pre niektorých aj spôsobom života. 

Ako napríklad pre slovenského bluesmena Ericha „Boboša“ Procházku a  jeho kamarátov zo skupiny Sitra Achra. Každý  pondelok sa stretávali v  bratislavskej kaviarni Next Apache, kde sa večer čo večer púšťali do bluesových úletov, na ktoré musia nateraz zabudnúť. 

„Ocitli sme sa v  nejakej divnej verzii paralelného vesmíru, kde všetko vyzerá normálne, ale nie je. Kyslík je, dýchať môžeme, obchody sú otvorené, ale na pódium mám vstup zakázaný. Hrám si doma, udržujem si svoje harmoniky, ale chýba tomu pointa, že večer sa vyberieš von, zahráš pre kamarátov, cítiš sa fajn a  v  noci ideš domov,“ hovorí spevák a  harmonikár.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite