Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo veku 66 zomrel známy herec Štefan Kožka. Bol pozitívny na Covid-19

.tasr .kultúra

Vo veku 66 rokov zomrel slovenský herec Štefan Kožka. Pre TASR správu o jeho úmrtí potvrdila Ingrid Fašiangová, generálna riaditeľka bratislavského Divadla Nová scéna, kde herec pôsobil. Na divadelných doskách účinkoval v desiatkach inscenácií. Divákom bol známy aj vďaka viacerým televíznym a filmovým projektom.

Vo veku 66 zomrel známy herec Štefan Kožka. Bol pozitívny na Covid-19 SITA/Zdenko Hanout/Malá Scéna STU

fašiangová ďalej uviedla, že príčina Kožkovej smrti ešte nie je známa. „V rámci divadla vieme, že bol pozitívny na ochorenie covid-19, vo štvrtok bol na testoch, mal ťažký priebeh choroby,“ poznamenala.

profil Štefana Kožku

Štefan Kožka sa narodil 11. augusta 1954 v Trenčíne ako najmladší z troch detí. Herecká profesia ho lákala už od detstva. Jeho otec, vojak z povolania, hrával ochotnícke divadlo. Štefan Kožka ako tretiak základnej školy začal chodiť do dramatického súboru v Ľudovej škole umenia. Neskôr sa presťahoval s rodičmi do Bratislavy.

Po skončení štúdia herectva na bratislavskej Vysokej škole múzických umení (VŠMU) sa v roku 1977 stal členom Divadla pre deti a mládež v Trnave. Počas jedenástich sezón vytvoril množstvo pozoruhodných postáv ako napríklad Bobák (Faustiáda, 1981), Romeo (Romeo a Júlia, 1982), Zámbor (Ako bolo, 1984), či Tartuffe (Tartuffe, 1984).

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite