Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pri narodení nám vraj chýba pol promile. Neskúšajte to. Choďte radšej do kina

.danka Sláviková .kultúra

Alkohol, Mads Mikkelsen a Thomas Vinterberg. Alkohol ako naša spása aj prekliatie, herec Mikkelsen a režisér Vinterberg ako záruka vysokokvalitného európskeho filmu. Do konečne otvorených slovenských kín prišiel film Chľast, víťaz festivalu v Toronte a európska špička o kríze stredného veku ponorenej v alkohole. Piť či nepiť (práve) keď mám štyridsať?! To je otázka...

Pri narodení nám vraj chýba pol promile. Neskúšajte to. Choďte radšej do kina ČSFD/Nordisk Film

dlho očakávaný návrat do kinosál a jeho premiant – dánsky film s pôvodne plánovanou premiérou v Cannes. Šachovnicovo pousádzaní ľudia, ktorí po skončení bežnej projekcie na konci pracovného týždňa začali tlieskať. Občas sa čosi také pri veľmi dobrých filmoch stáva, no je to skôr zriedkavé. Z tohto potlesku však bolo cítiť radosť, pretože ľudia môžu konečne sedieť pred veľkým plátnom... a aj pred veľkým filmom. 

Klasika. Štvorica stredoškolských učiteľov v stredných rokoch, ktorí si uvedomujú, že sa vo svojom živote zasekli. Hlavný hrdina Mads Mikkelsen je viac-menej kráľom týchto vyhorených učiteľov a spolu s historickými udalosťami pri vyučovaní dejepisu sa stráca aj vo vlastnom živote. Alebo sa skôr snaží plávať životom a uhýbať pred realitou. S manželkou sa poriadne rozprával naposledy pred desiatimi rokmi a deti registruje iba z gauča. Jeho traja kolegovia a kamaráti buď majú, alebo nemajú rodiny, no uspokojivá nie je ani jedna možnosť. Ako ísť ďalej, ak vás vyčerpáva úplne všetko? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite