Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reedícia Wildflowers podčiarkuje génia Toma Pettyho

.peter Bálik .kultúra

Druhý sólový album amerického rockera Toma Pettyho vychádza v reedícii v približnej podobe, ako ho autor pôvodne zamýšľal v roku 1994 vydať.

Reedícia Wildflowers podčiarkuje génia Toma Pettyho SITA/Chris Pizzello/Invision/AP

v diskografii amerického rockera Tom Pettyho vyčnieva viac albumov, napríklad Damn The Torpedoes alebo Full Moon Fever, no jedna jeho platňa má v srdciach spevákových fanúšikov špeciálne miesto – Wildflowers. Petty bol vždy výnimočným pesničkárom, no ešte nikdy nebol taký osobný a vrelý ako práve na tejto nahrávke, ktorá teraz vychádza v reedícii aj s pesničkami, ktoré sa nezmestili na pôvodný album.

Tom Petty zomrel pred tromi rokmi na nešťastné predávkovanie liekov. Jednou z vecí, ktoré nestihol dokončiť, bol práve projekt Wildflowers and The Rest, ktorý chcel vydať tak, ako pôvodne zamýšľal. Album vyšiel v roku 1994 a zaznamenal veľký obrovský úspech, no Petty chcel, aby vyšiel ako dvojalbum. S producentom Rickom Rubinom nahrali tri desiatky piesní. 25 z nich sa malo dostať na Wildflowers, no jeho vydavateľ sa na poslednú chvíľu zháčil a z komerčných dôvodov poprosil Pettyho, aby ho okresal na minutáž jedného disku. Na albume nakoniec skončilo pätnásť skladieb.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite