Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Len ten zvuk! Trenčan rozbieha prvú lisovňu platní na Slovensku

.peter Bálik .kultúra ..hudba z vinylu

Ondrej Slivka začínal ako dídžej, ktorý hrával výhradne z vinylov. Láska k týmto hudobným nosičom ho priviedla k ručnému vyrezávaniu platní a nakoniec až k projektu, ktorého výsledkom by mala byť prvá lisovňa platní na Slovensku.

Len ten zvuk! Trenčan rozbieha prvú lisovňu platní na Slovensku Boris Németh Andrej Slivka bude šéfovať prvej lisovni vinylov na Slovensku.

na prvý pohľad je to nezaujímavý dom v strede Trenčína, no keď vstúpite dovnútra, ocitnete sa v svete miestnej alternatívnej scény. Táto budova je niečo ako jej hlavný stan. Hneď za dverami je parádna klubovňa s barom, za ňou dve nahrávacie štúdiá, dielňa na výrobu priemyselného dizajnu a nakoniec menšia miestnosť, kde sa nachádza malý stroj, kvôli ktorému .týždeň meral cestu do Trenčína.

Takých mašiniek je na Slovensku viac, ale 34-ročný zvukár Ondrej Slivka a jeho Vinyl-LAB je jediná firma, ktorá sa u nás venuje komerčne ručnému vyrezávaniu platní v malých nákladoch. 

Jeho služby využívajú dídžeji z celého sveta, ktorí chcú hrať svoju hudbu z vinylov, slovenskí hudobníci, ale aj obyčajní ľudia, ktorí chcú mať platňu s vlastnou hudbu, prípadne chcú potešiť blízkych.

ako sa reže singel   

Keď sme si plánovali rozhovor, Ondrej mi navrhol, nech donesiem nejakú hudbu a on ma prevedie celým procesom. Na USB kľúč som si zobral dve pesničky Živých kvetov; on ich stiahol do počítača. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite