Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cena Dominika Tatarku 2019: „Tatarkovské reči“ Milana Šútovca a Alty Vášovej

.redakcia .kultúra .kultúra

Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika aj tento rok udeľoval cenu Dominika Tatarku. Prestížne literárne ocenenie získali Milan Šútovec za encyklopedickú príručku Politické Slovensko a Alta Vášová za knihu Odlety.

Cena Dominika Tatarku 2019: „Tatarkovské reči“ Milana Šútovca a Alty Vášovej KONZERVATÍVNY INŠTITÚT M. R. ŠTEFÁNIKA 17. september 2020 Bratislava: Alta Vášová a Milan Šútovec pri preberaní ceny Dominika Tatarku – ocenenia za výnimočné literárne dielo, ktoré napĺňa humanistické tradície slovenskej kultúry a v tomto zmysle nadväzuje na duchovný odkaz Dominika Tatarku.

prinášame vám „tatarkovské reči“ obidvoch laureátov ako aj laudáciá Jakuba Kratochvíla a Evy Lavríkovej.

jakub Kratochvíl

Milan Šútovec v autorskej poznámke diela, za ktoré mu je udelená tohtoročná cena Dominika Tatarku, na margo rozhodnutia pokusu spísať encyklopedickú príručku Politické Slovensko píše: „Nijaké komisie ... nemôžu nahradiť individuálne rozhodnutia.“ Ani rozhodnutie pustiť sa do takého odvážneho diela. Šesť rokov dennodenne spomínať na prežité, pátrať v knihách a článkoch, myslieť kriticky a v kontexte. Vkladať do hesiel vlastný názor.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite