Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najväčší fotofestival kúsok od slovenských hraníc

.vladimír Birgus .kultúra .kultúra

Sedem kilometrov cez parky a centrum kúpeľného mesta Baden pri Viedni musí prejsť každý, kto chce vidieť fotografie z tretieho ročníka festivalu La Gacilly – Baden. A je za to vďačný. Väčšina jarných a letných fotografických festivalov bola tento rok zrušená.

Najväčší fotofestival kúsok od slovenských hraníc BORIS NÉMETH August 2020 Baden, Rakúsko: Zábery z inštalácií fotografií na festivale La Gacilly – Baden, ktorý potrvá do 26. októbra 2020.

v Badene len posunuli termín a zrušili pár pôvodne plánovaných expozícií. Návštevníci si tak môžu pozrieť 31 výstav z festivalového programu až do 26. októbra. Určite ich nebude málo, hoci asi nepadne vlaňajší rekord 266-tisíc divákov, ktorý organizátorov oprávňuje tvrdiť, že ide o najväčší fotografický festival sveta.

 Festival prebieha v Badene po tretí raz, ale je starší. Pôvodne ho v roku 2004 založil v bretónskom mestečku La Gacille miliardár Jacques Rocher, majiteľ kozmetickej firmy Yves Rocher a environmentálny aktivista. Francúzsky festival potom pred pár rokmi zaujal rakúskeho fotografa a nakladateľa Loisa Lammerhubera. Dohodol sa s Rocherom a od roku 2018 sú všetky výstavy z La Gacille o rok reprízované v Badene. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite