Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci zlanili najvyššie vodopády sveta aj s barlami. Nový film Pavla Barabáša zastavuje dych

.danka Sláviková .kultúra

Partia priateľov sa v rokoch 2010 až 2019 rozhodla preskúmať najvyššie vodopády sveta. Rovno po vlastných. So štyridsaťkilovými batohmi, helmami, divokosťou v srdci a Becko Ondrejovič aj s barlami.

Slováci zlanili najvyššie vodopády sveta aj s barlami. Nový film Pavla Barabáša zastavuje dych Archív K2 studio SITA/Marko Erd

pavol Barabáš ako zanietený dobrodruh a filmár vytvorí ročne jeden celovečerný dokument. Nejde však o klasické prírodopisné dokumenty a ani o monumentálne filmy o tom, ako človek pokoril prírodu. Práve naopak, v jeho filmoch sa zakaždým opakuje jedno. Úcta. 

Salto je kráľ je film o kaňoningu, extrémnom športe, o ktorom stále mnoho ľudí nevie. Nejde o bežnú turistiku, ale o životný štýl, ktorý sa vymyká všetkým normám. Kým rafting alebo klasické horolezectvo sú známe extrémne športy, kaňoning, ktorý zahŕňa aj plávanie a zlaňovanie vodopádov, dýcha novotou a exotikou. A práve Slováci držia v tomto športe významné prvenstvá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite