Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O architektonickú cenu CEZAAR zabojuje 21 diel

.redakcia .kultúra

Do 19. ročníka architektonickej súťaže CE ZA AR 2020 sa prihlásilo 110 diel. Z nich medzinárodná porota vybrala 30, po obhliadkach nominovala 21 diel, ktoré zabojujú o cenu v šiestich kategóriách.

O architektonickú cenu CEZAAR zabojuje 21 diel zdroj: web cezaar.tv/Matúš Sedlak, Samuel Kadák, Ľuboš Dobóczi Medzi nominovanými dielami je aj Smaltovňa v Lučenci.

mená laureátov ceny vyhlási Slovenská komora architektov počas galavečera 7. októbra.

„Skutočnosť, že máme rekordný počet prihlásených diel, nás veľmi potešila aj utvrdila v tom, že rozhodnutie cenu rozbiehať napriek situácii súvisiacej s koronavírusovou pandémiou, bolo správne,“ uviedla v pondelok na tlačovej konferencii Oľga Miháliková, manažérka ocenenia. 

Medzinárodná porota si vybrala na obhliadky 30 diel, ktoré boli roztrúsené po celom Slovensku. „Za päť dní precestovali viac než 1200 kilometrov. Veľmi nás potešilo, akým spôsobom boli tento rok diela rozmiestnené, neboli situované len v mestských centrách, išlo aj o malé projekty, krajinárske projekty, verejné stavby,“ dodala s tým, že vyhlasovateľa ocenenia, ktorým je Slovenská komora architektov (SKA), rovnako teší vysoký počet nominácií: „Hovorí o tom, že úroveň prihlásených diel bola tento rok veľmi vysoká.“

Aj podľa architekta a predsedu poroty Petra Moravčíka ide o mimoriadny dobrý ročník súťaže: „Videli sme skutočne veľa diel, ktoré sú oprostené od banality.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite