Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nemoderný chalan, ktorý hudbe obetoval všetko. Film o Mekym Žbirkovi je strhujúca jazda

.danka Sláviková .kultúra

Zlín, takmer plná kinosála, festival Tady Vary a na plátne živý prenos z pražského kina Světozor, odkiaľ sa do ďalších 95 českých kín prihovára riaditeľ festivalu Jiří Bartoška. Aj napriek tomu, že divákov delí od pražskej delegácie takmer celá republika, atmosféra festivalu nie je nijak narušená. Všetci sú v očakávaní, sála dýcha, smeje sa, tlieska, reaguje.

Nemoderný chalan, ktorý hudbe obetoval všetko. Film o Mekym Žbirkovi je strhujúca jazda SITA/Oddelenie Marketingu & PR FTV Prima Spevák Miroslav Žbirka.

stalo sa to zas, ľudí spojil film – o slovenskom hudobníkovi, večnom blavákovi, ktorý mal proste vždy rád muziku, a preto by nemohol robiť nič iné. K obleku nosí zásadne adidasky a nie je Slováka, čo by nepoznal jeho ikonický akcent. Film Meky o Miroslavovi Žbirkovi. 

„Určite vám povedali, že dnes premietajú Poklad na striebornom jazere.“ Miro Žbirka nemohol uveriť tomu, že je oňho stále záujem, že sa o ňom nakrútil film a že na ten film aj reálne niekto prišiel. Rozprával zdĺhavo, omnoho viac ako režisér Šafránek, glosoval a pôsobil ako taký stále moderný nemoderný chalan, ktorý si odskočil priamo od klavíra a papiera s perom. A ani tomu nie je ďaleko od reality: „Viete, kedy som zložil poslednú pieseň? Chvíľu pred týmto.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite