Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudobné štúdio Real Music House: Doba je zlá, ale tvorivosť ľudí korona nezabije

.peter Bálik .kultúra

Každý z nás strávil koronové časy ako vedel. Niekto oddychoval a hral sa s deťmi, iní zas napríklad za túto neistú dobu postavili nahrávacie štúdiá.

Hudobné štúdio Real Music House: Doba je zlá, ale tvorivosť ľudí korona nezabije Boris Németh

chalani z vydavateľstva Real Music House si vytvorili vysnívaný priestor aj napriek tomu, že s hudbou to v posledných mesiacoch nevyzerá dobre. Je to ako keby stvorili drahé auto, do ktorého si nikto nemôže sadnúť. „No my sa radi povozíme aj sami,“ smejú sa Robo Pospiš s Martinom Sillayom, ktorí okrem produkovania a nahrávania kapiel nahrávajú a vydávajú aj vlastnú tvorbu. „Jednu dosku práve dokončujeme, druhú máme rozrobenú. Aj keby sme tu boli do konca roka len my, máme čo robiť.“

nové štúdio

.týždeň sedí s nimi v novučičkom štúdiu oproti bratislavským Zlatým pieskom. Vonku je neznesiteľné teplo, vo vnútri príjemne. Miestnosť vonia čerstvo spracovaným drevom, nástroje vo veľkej nahrávacej sále doslova čakajú, aby sa ich niekto dotkol. Ešte treba osadiť dvere do priestoru s mixpultom a ešte zopár ďalších drobností, no nový priestor Real Music House je v podstate pripravený na prvých hostí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite