Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo kultúry už začalo s prípravou výberového konania na post šéfa SND

.redakcia .kultúra

 Iniciatívu zamestnancov SND, vyzývajúcich vedenie Ministerstva kultúry SR k vyhláseniu transparentného výberového konania na post generálneho riaditeľa, vníma šéfka rezortu Natália Milanová ako znak toho, že im na divadle záleží.

Ministerstvo kultúry už začalo s prípravou výberového konania na post šéfa SND SITA/Úrad vlády SR

v reakcii na výzvu umelcov prisľúbila, že v zmysle platných právnych noriem bude dbať na to, čo zamestnanci divadla tlmočili v piatkovej verejnej výzve.

„Chceme, aby voľba generálneho riaditeľa SND zahŕňala verejnú prezentáciu jeho koncepcie pred výberovou komisiou zostavenou z odborníkov. Budeme postupovať riadnym a transparentným výberovým konaním, presne tak, ako je to štandardom v normálnej a vyspelej demokratickej krajine," vyhlásila ministerka. Rezort podľa nej už začal s prípravou výberového procesu.

Signatári výzvy, ku ktorým sa medzičasom pridalo už ďalších vyše 300 zamestnancov SND naprieč všetkými súbormi a zložkami divadla, žiadajú ministerku o vyhlásenie výberového konania na riaditeľa a zabezpečenie ďalších opatrení, ktoré by viedli k finančnej stabilizácii v nasledujúcich rokoch, rovnako tak k vytvoreniu mechanizmov transparentného riadenia a prevádzky SND.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite