Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

O pamätnú bankovku SSM bol záujem, pred múzeom sa aj stanovalo

.redakcia .kultúra

Približne 200 nula eurových pamätných bankoviek s motívom jednej z expozícií Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici - Matejovho domu, predali v sobotu, len za prvú pol hodinu od spustenia predaja, pracovníci múzea v Thurzovom dome na tamojšom Námestí SNP.

O pamätnú bankovku SSM bol záujem, pred múzeom sa aj stanovalo Facebook Stredoslovenského Múzea

predaj týchto zberateľských unikátov spustilo múzeum práve pri príležitosti opätovného sprístupnenia Matejovho domu po jeho rekonštrukcii.

„Na lícnej strane je práve motív Matejovho domu a tiež akvamanile, čo je jeden z našich najvzácnejších zbierkových predmetov,“ povedala  hovorkyňa múzea Martina Saktorová. „Akvamanile je liturgický predmet, používaný v kostoloch pri rituálnom umývaní rúk," dodala.

Najväčší záujem o pamätné bankovky zaznamenali však pracovníci múzea pred samotným Matejovým domom, kde sa predáva aj výročná edícia bankoviek s číslami 8000 až 10.000. „Tam sme evidovali už od včerajších ranných hodín ľudí, ktorí sa stavali do radu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite