Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V dobrej spoločnosti

.róbert Csere .kultúra ..týždeň

Poznáme výsledky najkomplexnejšej svetovej súťaže vizuálnych žurnalistov.

V dobrej spoločnosti Ocenené práce týždenníka .týždeň, ktorý v prémiovej kategórii Obrazový editor roka skončil na druhom mieste v aktuálnom ročníku súťaže The Best of Photojournalism.

national Geographic Magazine začal vychádzať 22. septembra 1888, v súčasnosti v multimiliónovom náklade v desiatkach jazykových mutácií. Nešíri sa len v tlačenej a elektronickej podobe, ako televízia je dostupná pre takmer pol miliardy divákov na celej planéte. Časopis je legendou vizuálnej žurnalistiky, určuje jej trendy, napríklad pred vyše sto rokmi ako prvý použil farebnú fotografiu, jeho obálka s afganským dievčaťom je zas ikonická.

National Geographic sa v aktuálnom ročníku festivalu The Best of Photojournalism umiestnil na prvej priečke v prémiovej kategórii pre tímy Obrazový editor roka. Čo to znamená? Znamená to, že mnohopočetný tím vizuálnych editorov a direktorov tohto časopisu je najlepší na svete. Prihlásené portfóliá hodnotila odborná porota National Press Photographers Association, americkej organizácie, ktorá vôbec ako prvá na svete začala po druhej svetovej vojne fotografov a editorov takto oceňovať. 

.týždeň zastúpený autorom článku a Vladimírou Pčolovou sa umiestnil na druhom mieste, tretiu priečku a čestné ceny v tejto hlavnej kategórii neudelili. 

Sme v celkom dobrej spoločnosti s magazínom Národnej zemepisnej spoločnosti, no nie? 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite