Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počas oscarovej noci zažiaril juhokórejský film Parazit

.redakcia .kultúra

V americkom Los Angeles sa v noci na pondelok konal 92. ročník udeľovania filmových cien Oscar. Galavečer v komplexe Dolby Theatre sa už po druhý raz uskutočnil bez moderátora, ktorého nahradili desiatky rozličných osobností.

Počas oscarovej noci zažiaril juhokórejský film Parazit Evan Agostini/Invision/AP Režisér víťaznej snímky Parazit Pon-Džun-hoa z Južnej Kórey sa v Los Angeles tešil veľkému úspechu.

oscarom kraľovala juhokórejská čierna komédia Parazit od režiséra Pon Džun-hoa. Z galavečera si odniesla celkovo štyri sošky Oscarov, a to v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia, najlepší celovečerný medzinárodný film (v minulosti najlepší cudzojazyčný film) a tiež najlepší pôvodný scenár.

Do histórie sa táto snímka zapísala ako vôbec prvý cudzojazyčný celovečerný film, ktorý zvíťazil v najprestížnejšej kategórii Oscarov - v kategórii najlepší film.

Film Joker, ktorý bol na Oscara nominovaný v celkovo 11 kategóriách, napokon zvíťazil len v dvoch kategóriách. Ocenenie si odniesol Joaquin Phoenix ako najlepší herec v hlavnej úlohe a Islanďanka Hildur Gudnadóttir za skomponovanie najlepšej hudby k filmu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite